Lovcen zivot

Lovćen životna osiguranja bilježi snažan rast na tržištu

         Na redovnoj Sjednici Odbora direktora “Lovćen životnih osiguranja”, održanoj 24.05.2012. pored tekućih tehničkih pitanja razmatrane su i informacije o poslovanju u prvom kvartalu 2012. godine. Zaključeno je da Lovćen životna osiguranja bilježi očekivani nastavak trenda rasta povjerenja u svoje proizvode i povećanje broja građana koji ukazuju svoje povjerenje ovoj osiguravajućoj kući.

         Tako prema zvaničnoj tabeli tržišnog udjela životnih osiguravača na tržištu za uporedni period 31.03.2012.  u odnosu na 31.03.2011. koju objavljuje Agencija za nadzor osiguranja, Lovćen životna osiguranja bilježe rast od 5,3% i sa učešćem od 22,3% u ukupnom portfelju crnogorskog tržišta životnog osiguranja koji čine čak sedam osiguravača, već su druga osiguravajuća kuća na ovom tržištu. Pozitivno je ocijenjeno i što je u 2011. iako u zahtjevnim uslovima, ostvarena dobit od oko 380.000 eura, a posebn kvalitet poslovanja je poslovni rezultat koji se odnosi na ostvarenje ubjedljivo najvišeg broja polisa od svih osiguravača.

Ovo je ujedno bila i konstitutivna Sjednica Odbora direktora na kojoj je potvrdjen reizbor članova: Mr Miha Pahulje, predsjednik, Nebojša Tepavčević potpresjednik i Igor Zupan, član Odbora direktora.

            Mr Miha Pahulje, Predsjednik Odbora direktora“Lovćen životnih osiguranja”  ovim povodom kaže: „Kada, za samo jedva dvije godine postojanja držite jednu od vodećih pozicija na ovako osjetljivom i kompleksnom tržištu, onda znate da ste na pravom putu i da ste u najvećoj mjeri opravdali povjerenje svojih osiguranika. Imajući u vidu pozitivne informacije o poslovanju u prvom kvartalu ove godine, veoma smo zadovoljni sa postignutim, a posebno imajući u vidu da je ekonomska recesija i dalje snažno prisutna.”

          Nebojša Tepavčević, potpredsjednik odbora direktora je nakon Sjednice saopštio da će i stari osiguranici – vlasnici polisa Lovćen životnih osiguranja sa komponentom mješovitog osiguranja života, biti takodje zadovoljni sa radom ove kompanije, jer će im se obezbijediti potrebne pretpostavke za pripis učešća u iznosu od 2% i da će biti prerasporedjena na sve  osiguranike kojima će se izvršiti uvećanje ugovorene osigurane sume u tom nivou.