Lovcen zivot
700x300px

Osiguranje života za slučaj doživljenja

Život je najveća dragocjenost koju imamo. Živimo ga misleći na sebe, ali i na nama drage osobe koje nas okružuju i do kojih nam je posebno stalo. Oni koji odgovorno planiraju svoju budućnost čine to upravo u ovom trenutku.

Šta je osiguranje života za slučaj doživljenja i kome je namijenjeno? 

Osiguranje života za slučaj doživljenja namijenjeno je prvenstveno starijim osobama. Ovo osiguranje nudi vid sigurnosti i zaštite u teškim trenucima, a ima i komponentu štednje. Pri isteku osiguranja ili u slučaju smrti usljed nezgode isplaćuje se ugovorena osigurana suma, dok se u slučaju prirodne smrti isplaćuje do tada uplaćeni novac.

Ko može biti osigurano lice po ovom osiguranju i na koji rok se osiguranje može zaključiti?

Osiguranjem života za slučaj doživljenja mogu se osigurati lica starosti od 14. do 75. godina, s tim da ne mogu imati više od 85. u momentu isteka osiguranja. Trajanje osiguranja može biti od 5 do 25 godina.

Koje su prednosti zaključenja osiguranja života za slučaj doživljenja?

Za zaključenje ugovora o osiguranju života u slučaju doživljenja popunjava se skraćeni Upitnik o zdravstvenom stanju osiguranog lica.

Dopunsko osiguranje

Uz osiguranje života za slučaj doživljenja možete zaključiti i dopunsko osiguranje od posljedica nesrećnog slučaja (nezgode), čime povećavate kvalitet vašeg osnovnog osiguranja života.

Premija

Premija se plaća u ratama (mjesečno).
Način plaćanja: trajni nalog, uplatnica i administrativna zabrana.
Minimalna premija u ratama iznosi 10 eura mjesečno.

Prednosti i koristi

  • Kapitalizacija
  • Obnova osiguranja
  • Predujam
  • Otkup