Lovcen zivot

Početak 2015.godine u znaku Festivala šaha “Lovćen-životna osiguranja- pravi potez”

U slavu šaha i života

U organizaciji Šahovskog kluba “7.Oktobar” iz Podgorice, a pod pokroviteljstvom kompanije “Lovćen- životna osiguranja”, u Podgorici se u januaru 2015. godine realizovala manifestacija pod nazivom Festival šaha “Lovćen- životna osiguranja- pravi potez”. Takmičenje je započelo kvalifikacionim brzopoteznim turnirima na kojima su očekivano prva mjesta u grupama ostvarili crnogorski reprezentativci Velemajstor Nikola Đukić i Intermajstor Blažo Kalezić. U veoma jakoj konkurenciji od 45 igrača, koji su došli sa svih strana Crne Gore i bili podijeljeni u dvije grupe u finale Festivala plasirala su se ukupno, sa pozvanim učesnicima, 23 igrača.

chessimg

 

 

 

 

 

 

 

 

U veoma jakoj konkurenciji šahista koji su igrali u finalu Festivala nagrade su osvojili:

 1. Velemajstor Nikola Đukić ( 21 poen)
 2. Intermajstor BlažoKalezić (19 poena)
 3. Velemajstor Milan Draško ( 17poena)
 4. Intermajstor Jovan Milović ( 15,5poena)
 5. Fidemajstor Sreten Đukanović (15 poena)
 6. Veljko Draganić (15 poena)
 7. Armin Mušovic (14,5poena)
 8. Veljko Šćekic (13,5poena)
 9. Intermajstor  Predrag Nikač (12 poena)
 10. Intermajstor Bogdan Podlesnik (12 poena).

Takodje nagrade su osvojile i dvije najbolje plasirane takmičarke:

 1. Ženski intermajstor Aleksandra Milović (8,5poena) i 
 2. Nina Delević, aktuelna prvakinja Crne Gore (1,5poena).

Na svečanosti uručenja nagrada učesnike  i goste pozdravila je Dobrila Otović, Izvršni direktor “Lovćen-životnih osiguranja” riječima:

”U ime “Lovćen- životnih osiguranja” pozdravljam nagradjene učesnike i čestitam im na ostvarenom rezultatu. Ujedno zahvaljujem svima, koji su uzeli učešće na Festivalu šaha „Lovćen-životna osiguranja – pravi potez“, a po broju i kvalitetu učesnika vidimo da je ovo bio impozantan sastav. Želim da dugo traje saradnja nas iz osiguranja i šahovske porodice čiji vječni slogan „Jedan smo rod“ inspiriše da ostanemo na zajedničkom zadatku slavljenja života i beskonačnosti ove drevne igre. Kao društveno odgovorna kompanija “Lovćen- životna osiguranja” će i u buduće zajedno sa vama, vući prave poteze i razvijati i njegovati zajedničke vrijednosti koje nam život, šah i šahovska igra pružaju.“ 

Festival se završava simultankom Velemajstora Nikole Đukića višestrukog i aktuelnog prvaka Crne Gore u šahu, sa članovima kluba i polaznicima omladinskih škola.  Zoran Ralević direktora kluba “7. Oktobar” je ovim povodom kazao: “Ova manifestacija u potpunosti protiče u festivalskom duhu uz druženje i takmićenja šahista, ljubitelja šaha i šahovskih djelatnika.”